McClelland’s ist ein Abfüller, der zu Morrison Bowmore gehört und seinen Firmensitz in Glasgow hat. Die Firma vertreibt vier verschiedene Single Malts, die jeweils eine der vier großen Whisky Regionen Schottlands repräsentieren. Nach dem mehr als enttäuschenden Lowlander, verkostete ich nun den “McClelland’s Islay”, der mit 40% abgefüllt wird.
Nose: Peat and smoke, of course. And some farmy aromas. Yeasty. Alcohol/vodka notes and an untamed feinty-ness. Barley and Realemon concentrate. A candied sugary note…kinda overly sweet. A little bit of currant and licorice. Candy apple.
Palate: Ouch. Gave me a shiver (and not in the good way). Like chewing malted barley. Sharp alcohol bite…very astringent. Tart (bitter, actually) fruit skins, more citrus and burnt coffee. Needs many more years of hibernation before this would be properly drinkable.
Hinweis: Die Detailbeschreibung in der Seitenmitte wurde aus der Onlinedatenbank von “All Things Whisky” kopiert.